VERKKOVALMENNUKSET  VAPAAEHTOISILLE 


Teetkö vapaaehtoistoimintaa ikäihmisten parissa ja haluaisit saada lisäkoulutusta tietyn teeman ympäriltä? 
Vapaaehtoistoiminnan verkkovalmennukset antavat tietoa ikääntyneen digi-, ulkoilu-, kulttuuri-,  asiointikaveri- ja luontokaverina toimimisesta.

Verkkovalmennukset on tarkoitettu kaikille vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville ja ne on tehty yhteistyössä Jyväskylän taidemuseon, KYT:n OLKA-toiminnnan, IkiomaIkä ry:n ja Jyväskylän kaupungin Vaparin kanssa.

Lisätietoja verkkovalmennuksista voit kysyä asta.salonen@hykari.fi / 0405004214 

Luontokaveri

Mitä luonto voi tarjota vapaaehtoisuuteen? 

Luonnon hyvää tekevät vaikutukset hyvinvoinnille ja terveydelle ovat laajalti tutkimuksissa todettu ja ne ovat kaikkien saavutettavissa. IkiOma Ikä ry esittelee Luontoreseptejä sekä muita vinkkejä siihen miten ottaa luonto osaksi vapaaehtoistoiminnan arkea. Mahdollistetaan kaikille hyvää tekeviä luontokokemuksia!

Verkkovalmennus on toteutettu yhteistyössä IkiOma Ikä ry:n kanssa.

Kulttuurikaveri

Kulttuuri kuuluu meille kaikille!  Toimitko esimerkiksi ikäihmisten ystävätoiminnassa ja mietit mitä voisitte tehdä yhdessä?  Mitä jos tutkisitte taidekirjaa yhdessä tai vaikka lähtisitte näyttelyyn? Kulttuurin laajalta kentältä löytyy kaikille jotakin!

Esimerkiksi Taidemuseon sivuilta löytyy myös paljon mielenkiintoista sisältöä kotona tutkittavaksi  esim. eri tapahtumien striimauksia ja verkkonäyttelyitä. 

Valmennuksen sisältö: 

 • Kulttuurin merkitys ikääntyneelle
 • Mitä huomioida ennen kulttuuritapahtumaan lähtemistä?
 • Kuinka keskustella kulttuurista ikäihmisen kanssa
 • Toteutettu yhteistyössä Jyväskylän Taidemuseon kanssa.

Ulkoilukaveri

Kiinnostaisiko lähteä joskus ulkoilemaan yhdessä ikäihmisen kanssa, mutta mietit miten selviydytte lenkillä? Tässä koulutuksessa saat vastauksia turvalliseen yhdessä liikkumiseen. 

Valmennuksen sisältö: 

 • Ulkoilun ja liikunnan merkitys sekä hyödyt ikääntyneelle

 • Mitä huomioida ikääntyneen kanssa ulkoiltaessa?
 • Kouluttaja Hykari -hanke

Digikaveri

Joudutko välillä vapaaehtoistoiminnassa antamaan ikäihmisille digiopastusta ikään kuin vahingossa? Tai oletko kiinnostunut kouluttautumaan enemmän digiopastuksen pariin mutta et ole vielä varma lähtisitkö toimintaan? Tässä koulutuksessa käymme lävitse perusteiden perusteet, joten voit tulla helposti katsomaan kiinnostaako digiopastus. Varsinaista tietoteknistä asiaa emme käy lävitse.

Valmennuksen sisältö: 

 • Digi-palveluiden mahdollisuudet ikääntyneille

 • Ikääntyneen ihmisen opastamisen periaatteet

Asiointikaveri

Oletko törmännyt vapaaehtoistoiminnassa arkisiin asiointitilanteisiin ikäihmisen kanssa, joista kaipaisit lisää tietoa? Tai jännittääkö lähteä asiointiavuksi lääkärikäynnille? Mukana koulutuksessa OLKA-toiminta kertomassa  kuinka Keski-Suomen keskussairaala Novassa toimitaan sekä kokemusasiantuntija Jyväskylän Vaparista kertomassa käytännön vinkkejä. 

Valmennuksen sisältö:

 • Mitä on huomioitava lääkärikäynneillä tai muissa asiointitilanteissa?

 • Käytännön vinkkejä
 • Toteutettu yhteistyössä OLKA-toiminta ja Jyväskylän Vapari