Blogitekstit

Viime viikolla 1.3. viidessä hankekunnassamme käynnistyi Lainaa aikaasi -kampanja. Mukaan kampanjaan lähtivät Karstula, Kyyjärvi, Viitasaari, Uurainen ja Konnevesi. Mikä Lainaa aikaasi -kampanja oikein on ja mitä siinä tapahtuu?

Hykari -hanke on kotiutunut takaisin toimistolle ikkunaremontin jäljiltä ja voi kuinka kauniista tammikuisista auringonnousuista olemmekaan päässeet nauttimaan uusien kirkkaiden lasien läpi. Olemme nivoneet yhteen mennyttä vuotta ja kirkastaneet uuden hankevuoden toimintakuvioita. Mitä hyvää viime vuodesta jäi käteen? Entä mitä kehitettävää ja...

Vuosi lähenee loppuaan ja myös Hykari -hankkeen väki hiljentyy pian joulun viettoon. Nyt onkin vielä hyvä aika kääntää katseet joulukuun alussa vietettyyn vapaaehtoisten päivään sekä järjestämäämme vapaaehtoisten hyvinvointi -webinaariin.

Lokakuu on jo edennyt pitkälle ja me Hykarilaiset lähes hykertelemme innostavien ideoiden parissa, kuten yllä olevan kuvan Halloween-kurpitsat konsanaan. Nyt onkin aika tehdä pieni tilannekatsaus hankkeen nykytilanteeseen.

Täällä kirjoittaa HYKARI-hankkeen uusi tiimin vahvistus Ida. Hyppäsin hankkeeseen mukaan hankepäällikön rooliin ja odotan innolla tulevan syksyn kuvioita hankeen parissa.

Vapaaehtoistoiminnan kentällä on käynnissä suuria muutoksia. Hyvinvointialueet tulevat voimaan vuonna 2023. Jatkossakin kuntien tehtävänä on järjestää hyvinvointia ja terveyttä edistävä toiminta. Sosiaali- ja terveyspalvelut, kotihoito ja asumispalvelut siirtyvät hyvinvointialueiden tehtäväksi. Tilanne on aivan uusi, kun tutut organisaatiorakenteet...

Keskikesä tulla tupsahti! Nyt on aika nauttia Suomen upeasta kesästä ja luonnosta. Hykari -hankkeen tiimi viettää kesälomiaan pitkin heinäkuuta. Meidät tavoitat sähköpostin kautta, niin ollaan yhteydessä heti kun palataan sorvin ääreen.

Hanketta on nyt takana reilu kolme kuukautta. Olemme vierailleet eri puolella Keski-Suomea ja keskustelleen paikallisten toimijoiden kanssa alueen vapaaehtoistoiminnasta.

Huh! Taas on vierähtänyt kuukausi eteenpäin hankkeessa. Olemme urakoineet hartiavoimin, jotta olemme saaneet sovittua tapaamisia hankealueen paikkakunnille ja kiertäneet näitä lävitse. Viimeiset tapaamiset menivät touko-kesäkuun puolelle, mutta nyt alkaa jo näkyä valoa Keski-Suomen kuntakierroksen loppuun viemisessä. Ainakin ensimmäisen kierroksen...