Blogitekstit

Viime viikolla Luhangan Martat järjestivät paikallisille ikäihmisille vuoden viimeisen Hykari-tapaamisen pikkujoulujen merkeissä. Tarjolla oli maukasta riisipuuroa sekä tietenkin torttukahvit. Tärkeintä oli kuitenkin lämmin tunnelma ja puheensorina, joka valaisi koko tilan.

Viime viikolla vietettiin valtakunnallista Vanhusten viikkoa. Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on perinteisesti Vanhustenviikko.

Osa Hykari -hankkeen tiimistä on siirtynyt jo kesälaitumille ja aivan pian loputkin nostavat kytkintä loman kunniaksi. Hykari -hankkeen toimisto on kiinni 31.7. asti ja palaamme jälleen työn äärelle tiistaina 1.8. Ennen työkoneen sulkemista hieman pidemmäksi aikaa, palaamme vielä koordinaattoreiden kesäiseen koulutuspäivään, jonka järjestimme...

Kevään aikana olemme tarjonneet ikääntyneiden parissa tapahtuvaan vapaaehtoistoimintaan liittyvää koulutusta niin uusille vapaaehtoisille kuin jo toiminnassa mukana olevillekin.

Viime viikolla 1.3. viidessä hankekunnassamme käynnistyi Lainaa aikaasi -kampanja. Mukaan kampanjaan lähtivät Karstula, Kyyjärvi, Viitasaari, Uurainen ja Konnevesi. Mikä Lainaa aikaasi -kampanja oikein on ja mitä siinä tapahtuu?

Hykari -hanke on kotiutunut takaisin toimistolle ikkunaremontin jäljiltä ja voi kuinka kauniista tammikuisista auringonnousuista olemmekaan päässeet nauttimaan uusien kirkkaiden lasien läpi. Olemme nivoneet yhteen mennyttä vuotta ja kirkastaneet uuden hankevuoden toimintakuvioita. Mitä hyvää viime vuodesta jäi käteen? Entä mitä kehitettävää ja...

Vuosi lähenee loppuaan ja myös Hykari -hankkeen väki hiljentyy pian joulun viettoon. Nyt onkin vielä hyvä aika kääntää katseet joulukuun alussa vietettyyn vapaaehtoisten päivään sekä järjestämäämme vapaaehtoisten hyvinvointi -webinaariin.

Lokakuu on jo edennyt pitkälle ja me Hykarilaiset lähes hykertelemme innostavien ideoiden parissa, kuten yllä olevan kuvan Halloween-kurpitsat konsanaan. Nyt onkin aika tehdä pieni tilannekatsaus hankkeen nykytilanteeseen.

Täällä kirjoittaa HYKARI-hankkeen uusi tiimin vahvistus Ida. Hyppäsin hankkeeseen mukaan hankepäällikön rooliin ja odotan innolla tulevan syksyn kuvioita hankeen parissa.