Vanhustenviikon 2023 tanssihaaste!

Hykari -hanke haastaa vanhustenviikon kunniaksi kaikki Suomen seniorit tanssimaan. Vanhustenviikon teemana on tänä vuonna Tehdään Iästä Numero. Tämän vuoksi haluamme jakaa tanssin iloa kaikille ja kannustaa tanssimaan yhdessä!

Opetelkaa helpot tanssiliikkeet alla olevalta videolta. 

Kuvatkaa tanssituokiostanne halutessanne video tai ottakaa kuvia yhteisestä hauskanpidosta ja jakakaa se sosiaalisessa mediassa. 

Kuvia omasta tanssista voi jakaa somessa hastageillä:  #IästäNumero #TanssiHaaste #Hykarihanke


Tanssimisen hyödyt meille kaikille:

Parantaa fyysistä kuntoa: Tanssiminen edistää lihasten voimaa, kestävyyttä, joustavuutta ja tasapainoa. Se auttaa vähentämään nivelten jäykkyyttä ja parantamaan verenkiertoa. Tämä voi puolestaan vähentää riskiä kaatumisille ja loukkaantumisille.

Lisää aivoterveyttä: Tanssiminen on monimutkaista ja vaatii aivoilta aktiivista osallistumista. Se stimuloi aivoja oppimaan uusia liikkeitä ja rytmejä, mikä voi edistää kognitiivista terveyttä. 

Lisää sosiaalista vuorovaikutusta: Tanssikurssit ja -tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden sosiaaliseen vuorovaikutukseen muiden ihmisten kanssa. Tämä vähentää sosiaalista eristyneisyyttä ja voi parantaa mielialaa sekä henkistä hyvinvointia

Parantaa itseilmaisua ja luovuutta: Tanssi on taidemuoto, joka antaa mahdollisuuden ilmaista itseään ja tunteitaan musiikin kautta. Sen avulla voi ilmaista tunteita, joita on vaikea pukea sanoiksi.

Lievittää stressiä: Tanssiminen on erinomainen tapa rentoutua ja lievittää stressiä. Musiikin tahdissa liikkuminen vapauttaa endorfiineja, jotka voivat parantaa mielialaa ja vähentää stressin tunnetta.

Antaa iloa ja nautintoa!