Uutiset

Lokakuu on jo edennyt pitkälle ja me Hykarilaiset lähes hykertelemme innostavien ideoiden parissa, kuten yllä olevan kuvan Halloween-kurpitsat konsanaan. Nyt onkin aika tehdä pieni tilannekatsaus hankkeen nykytilanteeseen.

Täällä kirjoittaa HYKARI-hankkeen uusi tiimin vahvistus Ida. Hyppäsin hankkeeseen mukaan hankepäällikön rooliin ja odotan innolla tulevan syksyn kuvioita hankeen parissa.

Vapaaehtoistoiminnan kentällä on käynnissä suuria muutoksia. Hyvinvointialueet tulevat voimaan vuonna 2023. Jatkossakin kuntien tehtävänä on järjestää hyvinvointia ja terveyttä edistävä toiminta. Sosiaali- ja terveyspalvelut, kotihoito ja asumispalvelut siirtyvät hyvinvointialueiden tehtäväksi. Tilanne on aivan uusi, kun tutut organisaatiorakenteet...

Keskikesä tulla tupsahti! Nyt on aika nauttia Suomen upeasta kesästä ja luonnosta. Hykari -hankkeen tiimi viettää kesälomiaan pitkin heinäkuuta. Meidät tavoitat sähköpostin kautta, niin ollaan yhteydessä heti kun palataan sorvin ääreen.

Hanketta on nyt takana reilu kolme kuukautta. Olemme vierailleet eri puolella Keski-Suomea ja keskustelleen paikallisten toimijoiden kanssa alueen vapaaehtoistoiminnasta.

Huh! Taas on vierähtänyt kuukausi eteenpäin hankkeessa. Olemme urakoineet hartiavoimin, jotta olemme saaneet sovittua tapaamisia hankealueen paikkakunnille ja kiertäneet näitä lävitse. Viimeiset tapaamiset menivät touko-kesäkuun puolelle, mutta nyt alkaa jo näkyä valoa Keski-Suomen kuntakierroksen loppuun viemisessä. Ainakin ensimmäisen kierroksen...

Hanketiimillä on ollut kiireinen viikko takana, kun kuntakäynnit starttasivat tiistaina. Keuruu, Viitasaari ja Muurame antoivat meille hyviä keskusteluja hankkeen tiimoilta sekä lisäsivät tietoa vapaaehtoistoiminnan tilanteesta Keski-Suomessa.

Hankealue on laaja ja kattaa melkein koko Keski-Suomen maakunnan. Poisrajatuilla paikkakunnilla (Hankasalmi, Jyväskylä, Toivakka ja Laukaa) löytyy jo verrattavissa olevaa hanketoimintaa, joten nämä jätettiin hankealueen ulkopuolelle. Silti kahdeksassatoista eri paikkakunnassa riittää paljon pureskeltavaa! Sillä jokaisella paikkakunnalla on oma...

Liepeen hoiva ry:n hallinnoima ja STEA:n rahoittama hykari -hanke on aloittanut kolmivuotisen toimintansa helmikuussa 2022. Hankkeen nettisivut ovat nyt auki ja niiden kautta pystyt saamaan lisää tietoa hankkeesta ja seuraamaan sen etenemistä tai vaikkapa ilmoittautumaan mukaan hykarikoulutuksiin!