Keski-Suomea laidasta laitaan

02.03.2022

Hankealue on laaja ja kattaa melkein koko Keski-Suomen maakunnan. Poisrajatuilla paikkakunnilla (Hankasalmi, Jyväskylä, Toivakka ja Laukaa) löytyy jo verrattavissa olevaa hanketoimintaa, joten nämä jätettiin hankealueen ulkopuolelle. Silti kahdeksassatoista eri paikkakunnassa riittää paljon pureskeltavaa! Sillä jokaisella paikkakunnalla on oma henkensä ja paikkakuntaidentiteettinsä. Alueet ovat erilaisia niin väestömääriltään kuin toimintakentiltään. 


Hankkeessa otamme jokaisen paikkakunnan yksilönä huomioon. Hykaritoimintamallin ei ole tarkoitus olla samanlaista kaikkialla. Päinvastoin! Tarkoitus on nimenomaan työstää hykaritoimintaa yhteistyössä paikallisten kanssa, jotta se muotoutuisi sopivaksi juuri paikalliseen tarpeeseen.

Esimerkiksi jossain päin voidaan järjestää paljon ryhmäliikuntatoimintaa, jossain halutaan kahdenkeskisiä porinakohtaamisia ja jossain panostetaan etsivään vanhustyöhön. Jossain keksitään vapaaehtoistyöhän aivan uusia toimintamalleja ja jossain turvaudutaan taas vanhoihin tuttuihin tapoihin.

Tärkeintä on, että hykaritoiminta muotoutuu paikkakunnan omista lähtökohdista ja toiveista käsin.

Hanke jalkautuu kuntiin maaliskuusta alkaen. Tarkoituksena on ottaa ensikontakti paikkakuntaan ja aloittaa selvitystyö minkälaista toimintaa juuri tähän paikkaan halutaan muodostaa. Odotamme jo innolla tulevia yhteystyönhetkiä!